Universități de vară pentru elevi
Asociația Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO)

Organizer

Asociația Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO)
Email
assoradea@yahoo.com
Website
http://facebook.com/ASSOradea
REGISTER

Location

Oradea
Category

More Info

Facebook

Date

18 iul. 2018 - 24 iul. 2018

Time

Înscrierile se fac în 9 iunie
All of the day

Oradea Summer University (OSU)

Oradea Summer University (OSU) este o universitate de vară deschisă absolvenţilor de clasa a XI-a din toată ţara. Practic, prin aceasta se urmăreşte o introducere a viitorilor studenţi în lumea învăţământului universitar. Ei vor lua parte la cursuri, seminarii şi laboratoare, cele mai reprezentative pentru anul I de studiu pentru fiecare specializare pentru care aceştia optează. Acestea vor fi susţinute de către profesori din mediul universitar orădean şi nu numai.

În momentul în care elevii se înscriu pentru a participa la universitatea de vară, aceştia vor completa un formular în care vor putea selecta trei opţiuni privind cursurile pe care doresc să le urmeze, în ordinea preferinţelor. Pe lângă simularea aspectelor cotidiene ale unei univeristăţi, se încearcă crearea unui mediu deschis dezbaterilor privind atitudinea corpului didactic şi a instituţiei universitare, referitoare la integrarea cât mai rapidă şi lesnicioasă a elevilor ce au absolvit liceul şi au dobândit diploma de Bacalaureat, în cadrul unei instituţii universitare. Prin urmare dezbaterile şi sesiunile non-formale vor avea un loc aparte în cadrul acestui eveniment. Mai mult decât atât, ce poate fi mai folositor pentru un elev în alegerea unei facultăţi/universităţi decât experienta propriu-zisă, fie şi doar pentru două săptămâni într-un astfel de mediu?

Din punct de vedere academic, Universitatea de vară se încheie cu un set de testări, adecvate nivelului de pregătire dobândit în cele două săptămâni, ţinându-se seama de programul încărcat dar în acelaşi timp, fără a se neglija spiritul universitar. Experienţa Oradea Summer University se doreşte a fi una de acomodare cu marea familie studenţească din România. O experienţă unică, într-un oraş european, cu o universitate dinamică.

Universități de vară pentru elevi