Universități de vară pentru elevi
Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG)

Organizer

Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG)
Phone
0768 501 890
Email
office@ascig.ro
Website
http://ascig.ro/proiecte/economic-summer-college
REGISTER

Location

București
Category

More Info

Read More

Date

23 oct. 2018

Cost

400.00RON

Economic Summer College (ESC)

„Economic Summer College” este un proiect educațional de tineret ce se adresează absolvenților de clasa a XI-a, viitorii studenți, având ca scop prevenirea abandonului si promovarea unei alegeri informate si corecte a studiilor universitare.

Elevii nu sunt informaţi şi consiliaţi corespunzător cu privire la posibilităţile educaţionale de care pot beneficia după absolvirea liceului. O mare parte dintre aceştia ajung astfel să nu se pregătească suficient în timpul liceului pentru a fi admişi într-o formă de învăţământ superior sau chiar nici nu îşi doresc o continuare a studiilor.

Efectele acestei probleme, au condus la o scădere drastică a numărului de studenţi, o rată mare a şomajului în rândul tinerilor şi o rată crescută a abandonului şcolar. Astfel, numărul de studenţi din România se află într-o scădere drastică determinată într-o proporţie semnificativă de scăderea numărului de tineri care intră în sistemul de învăţământ.

Aşadar proiectul „Economic Summer College” vine în ajutorul elevilor, oferindu-le încrederea şi răspunsurile de care au nevoie ptr a intra la facultatea potrivită.

Pe parcursul a 14 zile, elevii selectați vor participa la cursuri, seminarii și la o serie de activități social-culturale. Totodată în decursul acestei perioade, elevii vor participa şi la Balul Bobocilor, vor avea si o Festivitate de premiere, plus alte ore de distracţie, experimentând viaţa de student.

Beneficiile elevilor prin participarea la proiect sunt numeroase, dintre care enumerăm:

Conștientizarea și asumarea unor decizii corecte în ceea ce privește parcursul academic viitor;
Familiarizarea cu mediul academic universitar și cu viața de student;
Cunoașterea ofertei educaționale a Academiei de Studii Economice din București, precum și a facilităților și oportunităților de dezvoltare oferite de aceasta;
Dezvoltarea capacității de lucru în echipă, a rezistenței la stres și a gândirii pragmatice;
Îmbogățirea cunoștințelor economice;
Imaginea reală asupra sistemului universitar.

Universități de vară pentru elevi